Kultura

SERVIRALI SARMICU I PEČENJE, PA SE ISPOSTAVILO DA JE VEGAN Kijanu Rivs stigao u Srbiju, organizatori mu pripremili poseban doček, ali se desio preokret

Holivudska zvijezda Kijanu Rivs, stigao je juče u Kragujevac gdje nastupa na Arsenal festu, kao gitarista benda Dogstar.

SERVIRALI SARMICU I PEČENJE, PA SE ISPOSTAVILO DA JE VEGAN Kijanu Rivs stigao u Srbiju, organizatori mu pripremili poseban doček, ali se desio preokret
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Organizatore je posebno iznenadila njegova skromnost.

– Ono što je bilo zanimljivo jeste da je tražio da proba šumadijsku kuhinju. Naravno kako ovdje ništa ne može da prođe bez masnog pečenja, sarmice, pasulj prebranac sa mesom, spremili su se i ti specijaliteti, ali se poslije ispostavilo da je Kijanu vegan. Svakako u šumadijskim specijalitetima je ipak našao alternativu, pa nije ostao gladan u dijelu Srbije koji je poznat po dobroj, domaćoj tradicionalnoj hrani – kaže za RINU jedan od očevidaca čitavog događaja.

Pročitajte još

Za razliku od nekih drugih rok muzičara Kijanu Rivs je prilikom dolaska u Kragujevac tražio bezalkoholno pivo i hladan šejk, puno voća i kokosovu vodu. Ta voda koja danas i nije tolika rijetkost možda je i jedino što je tražio malo neobičnije.

Kijanu Rivs
FOTO: GQ/YOUTUBE/SCREENSHOT

Tražio je samo da sve bude čisto, to im je najvažnije. Soba, toaleti, peškiri i led. Imali su jako skromnu rajder-listu.

Inače, Kijanu Rivs je dan ranije stigao u Srbiju i prošetao je kroz Kragujevac skromno i neprimjetno, većina prolaznika nije ga ni prepoznala, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu