Hronika

ŠEST GODINA ZA SILOVANJE Zlostavljao kćerku bivše supruge, u ponovljenom postupku dobio DUPLO VEĆU KAZNU

Zbog silovanja Nišlijke sa čijom je majkom ranije bio u vanračnoj zajednici, V.P. (62) iz Niša osuđen je u Višem sudu u Nišu na šest godina zatvora.

ŠEST GODINA ZA SILOVANJE Zlostavljao kćerku bivše supruge, u ponovljenom postupku dobio DUPLO VEĆU KAZNU
FOTO: SHUTTERSTOCK

Riječ je o ponovljenom suđenju koje je uslijedilo nakon što je Aplacioni sud u Nišu naložio ponavljanje postupka, u kojem je okrivljenom izrečena skoro duplo veća kazna.

– V.P. iz Niša je oglašen krivim zbog krivičnog djela silovanje iz čl.178 st.1 KZ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest godina. U pitanju je ponovno suđenje, a okrivljeni je prvi put bio osuđen na tri godine i šest mjeseci. Okrivljeni je bio u pritvoru do 19. jula 2019. godine – navodi za Blic portparol Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Ona je potvrdila da je krivično djelo učinjeno u Sićevu i da je okrivljeni ranije bio u vanbračnoj zajednici sa majkom oštećene.

Kako je Blic pisao, policija je privela V.P. u oktobru 2018. godine zbog sumnje da je je silovao tada dvadesetpetogodišnju djevojku iz Niša sa čijom majkom je prethodno bio u vanbračnoj zajednici.

Prema tadašnjim nezvaničnim saznanjima, otmicu djevojke prijavila je majka djevojke 3. oktobra 2018. godine uveče poslije čega ju je policija pronašla u kući osumnjičenog u Sićevu. Prema nezvaničnim saznanjima kojima se tada raspolagalo, on je prijetnjama prinudio djevojku na oralni seks i sve snimao mobilnim telefonom.

Presuda je nepravosnažna i na nju je moguće uložiti žalbu.