Hronika

Šest godina zlostavljao štićenicu (11): Hranitelj iz pakla osuđen na 11 godina zatvora

Muškarac Mirko M. (64) iz Šida osuđen je na 11 i po godina zatvora zbog toga što je kao hranitelj punih šest godina silovao svoju štićenicu M. V.

Nasilje, škole, djeca na udaru
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prvobitno, tužilaštvo je sa Mirkom M. sklopilo sporazum o priznavanju krivice i on je tada dobio svega godinu dana kućnog zatvora, ali je ova odluka poništena i Viši sud u Sremskoj Mitrovici donio je drugu presudu kojom se osuđuje na dugotrajnu kaznu zatvora.

Osuđenik je tada priznao da je zlostavljao djevojčicu koja je živjela kod njega od perioda kada je imala 11 godina i kada je Centar za socijalni rad u Šidu dodijelio optuženom na čuvanje.

Pročitajte još

– Obavještavamo Vas da je presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici od 24. novembra, okrivljeni Mravik Mirko iz Šida, proglašen krivim zbog produženog krivičnog djela nedozvoljenih polnih radnji u odnosu na tada maloljetnu oštećenu V.M., i zbog krivičnog djela silovanje, u odnosu na tada maloljetnu oštećenu V.M., te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i 6 mjeseci i ista presuda je nepravnosnažna – saopšteno je iz Višeg suda.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici saopšteno je takođe da je Viši sud donio i javno objavio presudu, ali da tom tužilaštvu još nije dostavljen pismeni dokument presude, prenosi Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije