Hronika

Sestra žene koju je ubio rođak tinejdžer skrhana od bola "Ne mogu da vjerujem da je bratovo dijete moglo tako nešto da uradi" (FOTO)

Sedamnaestogodišnji Lj.B. uhapšen je danas u Bačkoj Topoli nakon intenzivne potjere policije zbog sumnje da je sinoć mučki ubio svoju tetku Stanku Mićić (65) u porodičnoj kući u ulici Generala Rodića u mjestu Mileševo nadomak Bečeja.

Sestra ubijene Stanke Mićić o nećaku koji je počinio zločin
FOTO: RINGIER

Kako nezvanično saznaje Blic, osumnjičeni se tereti da je juče popodne, najvjerovatnije iz koristoljublja, zvjerski pretukao Stanku čekićem, ubadao je po tijelu i na kraju udavio nesrećnu ženu a zatim joj ukrao auto i pobjegao u Bačku Topolu.

Komšije, rođaci i prijatelji pokojne Stanke teško mogu da povjeruju u tu priču jer je, kako kažu, nesrećna žena živjela sama od nadničarske plate.

Stankina rođena sestra Vinka priča u suzama da ju je strašna vijest zatekla jutros. Kada je vidjela propuštene pozive od sinoć, pozvala je Stankine komšije ali niko ništa nije htio da joj kaže.

Pročitajte još

– Pozvali smo policiju i oni su nam rekli da dođemo na lice mjesta jer se takve vijesti ne govore preko telefona. Odmah smo znali da se desilo nešto strašno i iz Radičevića gdje živimo smo došli u Mileševo. Tada su nam rekli šta se desilo ali još uvijek ne znamo istinu. Samo mi je rečeno da mi je sestra u Novom Sadu na patologiji i da će nam se javiti kada ćemo moći da preuzmemo tijelo – priča neutješna Vinka.

Kaže da je njena sestra Stanka živjela vrlo skromno, da nije imala novca, da joj je sav prihod koji je imala dolazio sa njive od nadnice i da joj je ona pomagala koliko je mogla.

– Živjela je od njive i ko god ima mozga zna da sada njive nema, odnosno nema radova na njivi, pa samim tim ni zarade. Najgore je što je taj dečko za kojeg kažu da ju je ubio, nama rod. Njegov otac mi je brat od strica. Ne mogu da vjerujem da je dijete koje nam je rod, kojeg je ona pustila kao bratovo dijete u kuću, mogao tako nešto da uradi. Taj njen auto koji je nestao mislim da ne vrijedi više od 500 evra. Ne mogu da vjerujem da nečiji život vrijedi 500 evra. Nismo gledali po kući da li je još nešto nestalo. Ništa ne znamo priča – priča uzrujana Stankina sestra Vinka.

Pročitajte još

Domino Feher, rođak pokojne Stanke kaže da ga je njen komšija pozvao jutros i rekao mu da hitno dođe jer se nešto čudno dešava.

– Zvali smo policiju i rekli su nam da je uviđaj u toku i da informacije ne daju telefonom te da bi bilo poželjno da odmah dođemo. Odmah smo došli i zatekli policiju kako vrši uviđaj i forenzičare koji su završavali svoj posao i zaključali su kuću. Ništa nam više nisu rekli. Sve informacije saznajemo iz medija… Da je izvršeno brutalno ubistvo, da je automobil nestao i da je nađen u Bačkoj Topoli. A, zašto? Zbog čega? Ne znamo. Koliko smo mogli da vidimo kroz prozor, sve je na svom mjestu. Nije bilo nekog preturanja. Ona nije imala nikakvog novca pa nam je prosto nevjerovatno da je zločin počinjen iz koristoljublja. Stanka je radila honorarno kao grupovođa nadničara. Strašno je to da žena koja je uvijek svima pomagala dočeka tako nešto – priča Stankin rođak odmahujući glavom u nevjerici.

Mještani Mileševa šokirani su zbog zločina koji selo ne pamti i kažu da, bez obzira na to što je Lj.B. bio problematičan, ne mogu da vjeruju da je bio u stanju da uradi tako nešto.

– Ovo je malo mjesto i svako svakoga poznaje. Lj.B. je oduvijek bio problematičan. Kada je bio mlađi, govorili smo da je nestašan a kako je rastao to se pretvaralo u bezobrazluk, pa zatim u konfliktne situacije i ekscese zbog droge i alkohola koji mu nisu bili strani te je zbog toga bio poznat i policiji. Sve to je dovelo do toga da ga izbace iz srednje tehničke škole u Bačkoj Topoli koju je pohađao. No, bez obzira na to, prosto ne možemo da vjerujemo da je bio u stanju da počini tako gnusan zločin i to još nad svojom tetkom – priča jedan mještanin Mileševa za Blic.

Policija je nakon hapšenja Lj. B. kratko saopštila da će on biti priveden na saslušanje nadležnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu uz krivičnu prijavu da je učinio krivično djelo ubistvo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu