Hronika

SILOVALI GA, PRETUKLI I OPLJAČKALI Istraga jezivog zločina, zbog glasne muzike niko nije čuo zapomaganje mladića

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu sprovodi se istraga protiv Nikole M. (21) i iz okoline Pančeva i Milana N. (21) iz Bele Crkve zbog sumnje da su krajem septembra u Beloj Crkvi silovali mladića (19), nanijeli mu teške povrede i oteli mu telefon.

SILOVALI GA, PRETUKLI I OPLJAČKALI Istraga jezivog zločina, zbog glasne muzike niko nije čuo zapomaganje mladića
FOTO: RAS SRBIJA

Kako Blic saznaje, u dosadašnjem toku istrage saslušani su osumnjičeni, obavljeno je neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje osumnjičenih i oštećenog koji je potom ispitan u tužilaštvu i obavljena je sudsko-medicinsko vještačenje povrijeda. U naprednom periodu, kako je zakazano, isptaće se i svjedoci.

Nikoli i Milanu se, podsjećanja radi, na teret stavlja da su 28. septembra oko 21 sat u Beloj Crkvi silom i prijetnjom prinudili 19-godišnjaka na polne odnose. Silom su mu oduzeli mobili telefon u namjeri da ga prisvoje i nanijeli su mu teške tjelesne povrede.

Kako smo ranije pisali, trojica muškaraca su kobne večeri zajedno boravili u jednom parku da bi druženje nastavili u kući jednog od njih u Beloj Crkvi. Zatim je, kako se sumnja, Nikola u pijanom stanju nasrnuo na mladića. Niko od komšija koji žive u istom dvorištu navodno nije čuo jauke i zapomaganje žrtve zbog glasne muzike, a za slučaj se saznalo kada se mladić javio ljekaru.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

I Nikola i Milan su i dalje u pritvoru jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi, boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo, kao i zbog činjenica da im na teret stavljaju krivična djela za koja je zaprijećena kazna zatvora preko 10 godina. Pored toga, i sam način izvršenja djela je doveo do uznemirenja javnosti.

I rođak mu u zatvoru

Bliski rođak Milana N. (21) prije samo tri godine je ubio svog sugrađanina a zatim pokušao da siluje njegovu prijateljicu, pisali su tada beogradski mediji.

Milanov rođak Ivan N. je došao u kuću Jona Mezinke, zatražio cigaretu, a kada je ovaj odbio da mu da, nasmrt ga je izbo.

Zatim je njegovu prijateljicu, koja se slučajno zatekla u kući, pokušao da siluje, ali je pokušala da ga pobjegne i pozove policiju.