Hronika

SILOVAO DJEVOJČICU Uhapšen muškarac u Velikoj Plani

Policija u Velikoj Plani uhapsila je L. B. (29) iz okoline tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo silovanje, kao i više krađa, teških krađa i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se tereti da je u aprilu ove godine, u okolini Velike Plane, silovao 14-godišnju maljoletnicu.

SILOVAO DJEVOJČICU Uhapšen muškarac u Velikoj Plani
Foto: Profimedia

Takođe, u protekla tri mjeseca, kako se sumnja, izvršio je i seriju od najmanje deset krađa i teških krađa, kao i dva neovlašćena korišćenja tuđeg vozila na području Velike Plane i Svilajnca.

On je iz kuća i pomoćnih objekata najčešće krao tehničku robu i alate, a dva automobila je ukrao iz garaža gde su bili parkirani, sa ključevima u kaseti.

Po izvršenju krivičnih djela, kako se sumnja, krio se u nenastanjenim kućama čiji su vlasnici u inostranstvu, ili u kolibama udaljenim od naseljenih mesta.

Intenzivnim operativnim radom policija je locirala osumnjičenog, a potom ga i uhapsila, a automobile i deo ukradenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima.

L.B. je, po nalogu tužioca, određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.