Hronika

Silovao komšinicu, pa se od straha onesvijestio pred policijom: Osuđen silovatelj (49) iz Niške Banje

Saša V. (49) iz Niške Banje osuđen je na pet godina zatvora jer je 22. marta prošle godine silovao komšinicu (65).

Silovao komšinicu, pa se od straha onesvijestio pred policijom: Osuđen silovatelj (49) iz Niške Banje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako je saopštila Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu, donijeta je prvostepena presuda na koju optuženi ima pravo žalbe.

– Nepravosnažnom presudom on je oglašen krivim za krivično djelo silovanje iz člana 178 stav 1 Krivičnog zakonika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina u koje mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 23. marta 2020. godine do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija – kazala je sudska portparolka.

Zbog zaštite interesa žrtve, glavni pretres je bio zatvoren za javnost.

Kako je utvrđeno tokom istrage, napadač je došao do kuće svoje komšinice, iako je imao mjeru zabrane prilaska, jer ga je nedjelju dana ranije prijavila zbog proganjanja.

– On joj je zazvonio na vrata, a s obzirom na to da je i ranije imala neprijatnosti sa njim, žena je odbila da ga pusti da uđe. Međutim, napadač je odgurnuo i upao u kuću a zatim je skočio na nju i napastvovao je. Dok se gurala sa njim, žrtva je uspjela da pošalje poruku svojoj drugarici, a ona je odmah pozvala policiju – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Pročitajte još

Policijska patrola bila je u blizini, s obzirom na njihovo  pojačano prisustvo zbog vanrednog stanja, pa su samo za nekoliko minuta bili u kući napadnute žene.

Kada je silovatelj vidio policiju, onesvijestio se od straha. Policija je zbog toga pozvala Hitnu pomoć, a medicinska ekipa je ustanovila da ima temperaturu. Posumnjalo se da je obolio od korone, pa su i on i njegova žrtva bili u izolaciji.

Za krivično djelo silovanje propisana je kazna zatvora od pet do dvanaest godina. Sud je Saši izrekao zakonski minimum kazne jer ranije nije osuđivan, piše Telegraf.

Prihvati notifikacije