Kultura

"Simbol pobjede Srbije nad virusom korona" Egzit na Petrovaradinskoj tvrđavi od 8. do 11. jula, ulaz uz posebne uslove

 Jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi i svijetu - Egzit biće održan, kako je planirano, od 8. do 11. jula na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su organizatori.

"Simbol pobjede Srbije nad virusom korona" Egzit na Petrovaradinskoj tvrđavi od 8. do 11. jula, ulaz uz posebne uslove
FOTO: EGZIT FESTIVAL/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će održavanje Egzita biti simbol pobjede Srbije nad pandemijom virusa korona i da je ovaj festival od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje.

Organizatori Egzita navode da je Vučević objasnio da će ulaz na festival biti omogućen svima koji su vakcinisani i onima koji su preboljeli kovid 19.

– Svim ostalim posjetiocima iz zemlje i svijeta biće omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cenama, u posebno organizovanoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih kapija – rekao je Vučević.

Svi detalji u vezi sa ulaskom na festival biće na vrijeme objavljeni na zvaničnom sajtu Egzita u skladu sa budućim aktuelnim mjerama koje će propisati Vlada Srbije.

Dušan Kovačević, osnivač i direktor Egzita, rekao je da su svi u timu izuzetno uzbuđeni zbog mogućnosti da sa publikom iz cijelog svijeta na omiljenoj Tvrđavi slave dvije decenije festivala

– Zapravo, tom viješću slavimo život. Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo da će veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obeležiti ovogodišnji Egzit kao jedan od najposebnijih – naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, organizator Egzita učiniće sve da posjetioci festivala budu vakcinisani u Srbiji.

Pročitajte još

– Mi ćemo svim našim posjetiocima koji to žele omogućiti da se prijave za vakcinaciju u Srbiji, a više informacija o tome objavićemo uskoro – rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju Egzit tima.

Učešće na jubilarnom Egzitu potvrdile su i neke od vodećih svjetskih muzičkih zvijezda, kao što su David Geta /David Guetta/, di-džej Snejk /Snake/, Tajga /Tyga/, Pol Kalkbrener /Paul Kalkbrenner/, Nina Kravic /Nina Kraviz/, Boris Brejha /Boris Brejcha/, Šek Ves /Sheck Wes/, Solomun /Solomun/, Pol van Dajk /Paul van Dyk/, Sepultura /Sepultura/, Metronomi /Metronomy/ i mnogi drugi.