Sudbine

"SIN JE VEĆ POČEO DA SE GUŠI" Tatjana se porađala tri puta i svaki put joj se desila ISTA STVAR

Tatjana Kostić je majka troje djece, svaka trudnoća je bila uredna, bez ikakvih problema, ali bi je na porođajima svaki put dočekao šok - obmotana pupčana vrpca oko vrata bebe.

"SIN JE VEĆ POČEO DA SE GUŠI" Tatjana se porađala tri puta i svaki put joj se desila ISTA STVAR
FOTO: FACEBOOK/150 MINUTA / SCREENSHOT

Svoje traumatično iskustvo ispričala je za Prvu.

– Sin je imao tri puta obmotanu vrpcu, imao je i čvorove. Nisu mogli lako da mu skinu, morali su to da izvuku, ali nisu znali kako jer je on već počeo da se guši – govori Tatjana, prenosi Blic.

I drugo dvoje djece je rođeno sa istim problemom, dvema kćerkama pupčanik je bio dva puta obmotan oko vrata, a najviše je strahovala za prvo dijete.

– Bila je dosta dugo u inkubatoru, imala je nepravilno disanje, morali su da joj puštaju kiseonik. Nekada je imala problema sa disanjem, to je trajalo do četvrte godine, nekada se noću probudi kao da traži vazduh. Znači u nekom momentu je prestala da diše, ali to je mnogo manje nego što je bilo – kaže majka.

Ističe da je imala veilko povjerenje u ljekare i babice koje su prisustvovale porođaju.

– Da sam morala, kao nekad žene, da se porađam kod kuće, ja vjerujem da moja djeca danas ne bi bila ni velika, ni zdrava, ni živa – kaže Tatjana.

Njena djeca danas su zdrava, Vesna ima 18 godina i dugo se bavila atletikom, Aleksandra 14 i Mihajlo (5) koji je najmlađi. 

Za roditelje ima savjet.

– Samo da razmišljaju da će sve biti u redu i da se prepuste ljekarima, jer u stanju takvih stvari ne treba nikako paničiti. Biti pribran, miran i ostaviti da ljekari urade sve što treba – poručuje Tatjana budućim majkama.