Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠIRENJE PANIKE Odbornik PDP kažnjen sa 1.000 KM zbog objave o gradonačelniku Gradiške

Politika
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Radislav Dončić

Odborniku PDP u Skupštini grada Gradiška, Radislavu Dončiću, danas je uručen prekršajni nalog od 1.000 KM zbog jučerašnje objave na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj je napisao da je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, bio u stalnom kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, a da se nije pridržavao mjera izolacije, saopšteno je iz PDP.

Kako kažu, prekršajni nalog je obrazložen širenjem panike na društvenim mrežama.

-Napisati i reći istinu se danas kažnjava, dok se potencijalni prenosioci virusa nesmetano kreću. Istinom se virus ne širi, ali se širi međuljudskim kontaktima i moja je dužnost da na to upozorim. Prekršajni nalog nisam prihvatio, jer za svoje tvrdnje imam i svjedoke, a sa Adžićem ću se vidjeti na sudu i protiv njega ću podnijeti prijavu –  kaže Dončić.

Iz primjera Dončića i Draška Stanivukovića, koji je iz istog razloga pozvan na saslušanje, sve je očiglednije da su stvarni razlozi donošenja Uredbe sa zakonskom snagom o zabrani širenja panike i nereda za vrijeme vanrednog stanja zapravo obračuni vlasti sa političkim neistomišljenicima, stav je PDP.

-Brzina kojom se djeluje pokazuje da je vlast u sprovođenju ove uredbe efikasna isto koliko nije kada je u pitanju set mjera za oporavak privrede. Čak su, za razliku od obećanog seta ekonomskih mjera, uredbu o zabrani širenja panike stigli i da objave u Službenom glasniku Republike Srpske – navodi PDP u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO