Društvo

"SISTEM VAUČERA DOBRA MJERA" Šteta u turizmu Srpske biće manja od predviđene

 Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je danas da će do kraja godine biti evidentni gubici u turizmu zbog pandemije virusa korona, ali će ta šteta biti mnogo manja nego što je ranije predviđena.

"SISTEM VAUČERA DOBRA MJERA" Šteta u turizmu Srpske biće manja od predviđene
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tačne brojke imaćemo na kraju godine. Gubitaka će biti, ali neće biti onako strašni kakve smo predviđali s obzirom na zatvorenost granica, na transport koji je pogođen pandemijom, o čemu govori i primjer da je u jednom danu otkazano dva miliona letova – rekla je Jovanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da se sistem vaučera pokazao kao jako dobra mjera u subvencionisanju domaćih putovanja, te dodala da će se tražiti produženje perioda važenja vaučera, kao i da se svake naredne godine vrši emisija određenog broja istih.

– Vaučeri koji su izdati na prijedlog predsjednika Republike Željke Cvijanović i Vlade Srpske omogućili su i stanovnicima Srpske da upoznaju koliko ovde ima čarobnih destinacija, a njima se uspjelo i smanjiti otpuštanja radnika – navela je Jovanovićeva.