Društvo

"SITUACIJA ZAHTIJEVA MJERE" Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Srpskoj

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić rekla je da epidemiološka situacija nalaže preduzimanje mjere za zaštitu građana.

"SITUACIJA ZAHTIJEVA MJERE" Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Srpskoj
FOTO: VLADA RS

Shodno tome je Republički štab za vanredne situacije danas usvojio izmjenu zaključka kojim se definiše da je rad svih ugostiteljksih objekata u Srpskoj ograničen na period od 6 do 22 časa.

Želimo preventivno da djelujemo na dalje širenje virusa u zajednici, da skrenemo pažnju javnosti da moramo odgovornim ponašanjem da spriječimo širenje virusa, rekla je Gašićeva.

Ona je istakla da Vlada ne želi da donosi rigoroznije mjere.

Pročitajte još

– Ne želimo da donosimo nikakve restriktivnije mjere. Sve je doneseno u najboljoj namjeri. Ova mjera se odnosi na narednih sedam dana, nakon toga ćemo opet ocijeniti cjelokupnu situaciju. Skupljanja ograničite, molim vas, na ona neophodna, držite distancu, nosite maske. Moramo svi da se pridržavamo kako bismo doprinijeli boljoj budućnosti, ne želimo da dođemo u situaciju da moramo da donosimo rigoroznije mjere, već da na ovaj način poboljšamo situaciju u narednom periodu – istakla je ona.

Suzana Gašić dodaje da se dodatne mjere razmatraju i biće pomoći za privredne subjekte.

– Ne želimo da dođemo u situaciju da obustavljamo rad ugostitelja i hotelijera i ne smije više doći do zatvaranje privrednih subjekata i svi tome možemo doprinijeti – rekla je ona.