Hronika

"Sjećam se i sada kako sam te večeri gledao za njim" Muriz Memić opisao posljednje trenutke s pokojnim sinom Dženanom

Sjećam se i sada kako sam gledao za njim Muriz Memić opisao posljednje trenutke sa sinom Dženanom

"Sjećam se i sada kako sam te večeri gledao za njim" Muriz Memić opisao posljednje trenutke s pokojnim sinom Dženanom
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
Muriz Memić

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz, opisao je sinoć, gostujući na OBN televiziji, posljednji razgovor sa svojim sinom.

Muriz je sinoć gostovao kod Zvonke Komšića, a osim njega, u studiju su bili Davor Dragičević, otac stradalog Davida, kao i njihov advokat Ifet Feraget, prenosi Radio Sarajevo.

Muriz je detaljno opisao posljednji dan koji je proveo sa svojim Dženanom.

– Tog jutra smo radili skupa. Radili smo nedaleko od kuće, otprilike kilometar. Bio je sa mnom oko sat vremena i rekao ‘odoh ja kući’. Pošto smo bili blizu kuće, otišao je preko jedne livade. Sjećam se i sada kako sam gledao za njim… – priča Muriz Memić.

Pročitajte još

– Došao sam kasnije i ja kući, on je otišao po mamu na posao, dovukao je kući. Kasnije se presvukao i krenuo vani. Ja sam mu rekao ‘gdje ćeš Dženane svaku noć, što ćeš svaku noć vani’, a on mi je odgovorio ‘joj, jara…’ Obojica smo se nasmijali i on je izađao… – ispričao je Muriz koji nažalost više nije imao priliku pričati sa svojim sinom koji je tada imao svega 21 godinu.

Podsjetimo da je suđenje u predmetu protiv Zijada Mutapa i drugih, koji se terete da su zataškavali način stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine, u toku.

Juče je svjedočio zaštićeni svjedok M-10 koji je govorio o nedjelima Hasana Dupovca i Josipa Barića, a između ostalog ispričao i šta mu je rekla Alisa Mutap dan nakon nesreće.

Prema njegovom iskazu, Alisa mu je rekla da je vidjela mali zeleni automobil, osobu tamnijeg tena koja nije Rom, raščušane kose, s palicom u ruci, koja sjeda u automobil na zadnje sjedište, te se osvrće prema Alisi i daje joj neki znak koji je ona shvatila kao poruku ‘Eto vam sad’.

Prihvati notifikacije