Kultura

Sjećate se Pinkija iz Rana: Glumac je umro u 19. godini, a ovo je uzrok njegove smrti

Dušanu Pekiću, ili ti čuvenom Pinkiju, glavnom junaku filma "Rane", ova uloga bila je prva, ali nažalost i posljednja, jer se njegov život prerano ugasio.

Sjećate se Pinkija iz Rana: Glumac je umro u 19. godini, a ovo je uzrok njegove smrti
FOTO: YOU TUBE/SCREENSHOT

Dušan Pekić, koji je u filmu “Rane” sjajno odigrao Pinkija, jednog od dječaka čije je tmurno odrastanje u Beogradu kasnih devedesetih zabilježio reditelj Srđan Dragojević, preminuo je sa samo 19 godina.

Pekić je umro 2000. godine u Kraljevu, za vrijeme služenja vojnog roka. Uzrok smrti do skoro nije bio objavljen, ali se onda oglasila njegova majka Milunka Tašić, koja je, kako kaže, tek nedavno smogla snage da pročita nalaz obdukcije. Javnost je godinama sumnjala da je u pitanju predoziranje, a prijatelji da je Pekić ugušen.

– U obdukcionom nalazu piše da je smrt nastupila uslijed gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja. Nakon 18 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz – izjavila je njegova majka svojevremeno.

– Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svijetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko djevojaka. Sa Anom je odrastao i ona mu je davala snagu. Jelena, njegova djevojka, bila je puna života, kao i on – ispričala je njegova majka Milunka Tašić tada.

– Živeo je brzo i kratko, ali ispunjeno. Želio je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je volio ljude. Bio je spreman da sve podijeli sa drugima – odjeću, hranu, a kad nisu imali gdje dovodio je drugove da prespavaju kod nas – dodala je ona tada.

Pročitajte još

Priča o dječaku koji je mogao da postane veliki glumac ostaje kao legenda, prenosi Blic.

Naime, Dušan Pekić je u “Rane” upao slučajno, pošto su ga iz producentske kuće uočili negdje u Zemunu i pozvali na audiciju. Bio je “običan klinac”, doduše u jednom pogrešnom vremenu i u jednoj pogrešnoj zemlji. Gostovanje u Atini bilo je njegovo prvo putovanje u životu na koje je krenuo sa ekipom “Rana”, a Švaba je kasnije pričao da su se zajedno prvi put napili, otišli na ljetovanje… Škola ga je nervirala, ali je bio čvrsto riješen da se upiše na Akademiju, “jer se tamo radi na sebi”. To nije doživio.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije