Svijet

"SKAJ" SVE OTKRIO Uhapšen bivši šef obezbjeđenja, zajedno sa članovima klana otimao i tukao ljude

Bivši šef Odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti u Upravi policije Crne Gore, Jugoslav Raičević, uhapšen je danas zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Lisice,hapšenje
FOTO: SHUTTERSTOCK

Službenici Uprave policije, Specijalnog policijskog odjeljenja jutros su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsili J. R., službenika Uprave policije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju – saopšteno je iz Uprave policije.

Danas će biti saslušan kod tužioca

Da je Raičević priveden potvrdio je ranije danas njegov branilac, advokat Dalibor Kavarić.

On će najvjerovatnije danas biti priveden na saslušanje kod specijalnog tužioca.

Prema nalazima Europola Raičević je kao pripadnik Odjeljenja za posebnu operativnu podršku Uprave policije prisustvovao ili znao da se čine krivična djela torture nad uhapšenim ljudima.

Pored Raičevića pripadnici tog Odjeljenja pod komandom Mirka Banovića bili su i Petar Lazović, Predrag Jestrović, Slobodan Mićković, Ivan Đoković, Ivan Stamatović, Željko Radunović, Dražen Miranović, Sead Luboder, Vuk Šuković, Momo Mirković, Mirko Đukić, Milorad Mitrović i Neško Jaredić.

Otimali ljude i tukli ih

Sudeći prema komunikacijama koji su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, prijetili im i omalovažavali ih i prema njima nečovječno postupali.

Pročitajte još

Petar Lazović i Raičević pričali su o tome sa šefovima i pripadnicima kriminalnih grupa i nerijetko im slali fotografije mučenja ljudi, prenosi Avaz.

Raičević se navodno hvalio i kako je batinao uhapšene visokokotiranom članu kriminalnog klana Darka Šarića, Milanu Vučiniću, sa kim je bio u svakodnevnoj komunikaciji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu