Svijet

SKANDAL U RIJECI Gradska službenica PIJANA vozila u SUPROTNOM SMJERU, pa ubila čovjeka

Tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila u Istri par minuta prije ponoći ove srijede, a u kojoj je jedna osoba poginula, a tri lakše povrijeđene, skrivila je gradska službenica za sport i tehničku kulturu Rijeke Vera Begić Blečić.

SKANDAL U RIJECI Gradska službenica PIJANA vozila u SUPROTNOM SMJERU, pa ubila čovjeka
FOTO: YOUTUBE

Kako prenosi portal “Fiuman”, nesreća se dogodila kada je Vera Begić Blečić (36) pod uticajem alkohola od 1,81 promila upravljala automobilom “pežo” riječkih registarskih oznaka dionicom puta Nova Vas Višnjan u suprotnom smjeru. U nepreglednoj krivini, ona je bočnim lijevim retrovizoorm udarila u bočno lijevo odgledalo automobila “škoda”, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobijenih povreda na licu mjestu stradao je 41-godišnji vozač, dok su njegovi saputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.

Lakše povrede dobila je i Begić-Blečić, protiv koje se radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje saobraćajne nesreće, podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu, javlja istarska policija, prenosi Blic.

Begić Blečić je već bila u fokusu javnosti zbog lakše saobraćajne nesreće koju je skrivila u Rijeci u junu prošle godine kada je napustila mjesto nesreće.

Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće kada je na alkotestu utvrđeno da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

Prihvati notifikacije