Kultura

SKANDAL UZBURKAO SVIJET Glumački dvojac Ben Aflek i Met Dejmon optuženi za maltretiranje i uhođenje žene

Njujorški advokatica, koja nije htjela da otkriva svoj identitet, tužila je glumce Bena Afleka i Meta Dejmona zbog uznemiravanja i uhođenja.

SKANDAL UZBURKAO SVIJET Glumački dvojac Ben Aflek i Met Dejmon optuženi za maltretiranje i uhođenje žene
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

U ovoj tužbi žena navodi da su Ben Aflek i Met Dejmon iskorisatili njen identitet kao i lična iskustva za potrebe svog filma, a da ona za to nije dala svoju dozvolu.

Glumački dvojac optužen je za prisluškivanje njene kuće i hakovanje uređaja, ostavljajući je u strahu da će biti kidnapovana i silovana.

Ovaj slučaj je, malo je reći, uzburkao javnost, ali i glumački svijet. Kako je oštećena žena navela u tužbi nekoliko filmova, kao što su “Sluškinja na Menhetnu” i “Nestala devojka”, koji sadrže elemente koji su uzeti iz njenog privatnog života.

Pročitajte još

Tužba, podnesena Vrhovnom sudu Njujorka je imenovala Kejsi Aflek, Dženifer Lopez, Kevina Smita, Rajana Sikresta i Harvija Vajnstajna kao saučesnike u navodnom plagijatu i iznošenju ličnih događaja bez pitanja.

Navodna žrtva je 2001. godine postala dio veb-sajta koji su osnovali Met Dejmon i Ben Aflek, pod nazivom “Project Greenlight”.

Ovaj sajt je formiran kako bi pisci mogli da se okupe i razgovaraju o svojim idejama, prenosi B92.

Kako oštećena tvrdi, ideje koje je tada iznijela iskorišćene su bez njenog odobrenja.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu