Hronika

SKLOPIO SPORAZUM S TUŽILAŠTVOM Dukić priznao da je pokušao da ubije Kovačevića

Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je pokušao da ubije novinara Vladimira Kovačevića (38), zaključio je sporazum o priznanju krivice s banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom.

SKLOPIO SPORAZUM S TUŽILAŠTVOM Dukić priznao da je pokušao da ubije Kovačevića
FOTO: BN TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo je javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma, piše Glas Srpske.

Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi. Odluku da li je sporazum prihvaćen ili ne Okružni sud će saopštiti danas.

Optužnica tereti Dukića da je, zajedno s bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke, pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.

Pročitajte još

Čolić je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu – nagnječenje mozga, te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.