Svijet

"Skrivala se ispod kauča: Žena nepovrijeđena izvučena iz ruševina 24 sata nakon djelimičnog urušavanja zgrade (VIDEO, FOTO)

Nakon što je 52-godišnja žena izvučena nepovrijeđena u ponedjeljak uveče iz djelimično srušene stambene zgrade u Davenportu u Ajovi, gradonačelnik je rekao da je prethodno najavljeni plan za brzo rušenje strukture "u fazi procjene".

Vatrogasci na terenu
FOTO: @K_5MYDEARWATSON/TWITTER/SCREENSHOT

Liza Bruks je spasena nakon više od 24 sata, a kako javlja NBC Njuz ona se skrivala ispod kauča, saopštile su vlasti i članovi porodice.

Rođaci su rekli da je čula razaranje, osjetila djelimično urušavanje zgrade u nedjelju i instinktivno se sakrila ispod namještaja.

– Kada je njen telefon ponovo počeo da radi, pozvala je pomoć – rekli su članovi porodice.

Pročitajte još

Dočekalo ju je oko 100 posmatrača, koji su organizovali improvizovane proteste protiv odluke grada da sruši zgradu staru 116 godina već u utorak ujutro.

Žurba, uključujući prelazak sa traganja i spasavanja na uklanjanje ruševina, je relativno neobična. U kolapsu kompleksa stanova, iako mnogo veće zgrade od strukture u Davenportu, u Surfsajdu na Floridi 2021. godine, napori traženja i spasavanja nastavljeni su dvije nedelje. Na kraju je nastradalo 96 ljudi.

Bruks je bila druga osoba spasena iz zgrade nakon što je sedam ljudi prvobitno izvučeno odmah nakon urušavanja u 17 sati, prenosi Telegraf.

Žena koja je spasena je u ponedjeljak uveče hospitalizovana je u kritičnom stanju, saopštile su u ponedjeljak vlasti i članovi porodice.

– Dodatnih desetak stanovnika je odmah izašlo uz pomoć hitnih službi – rekao je šef vatrogasne službe Davenporta Majk Karlsten.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije