Društvo

SKUPLJE ZA 22 % U Prijedoru zvanično počela sezona grijanja

U Prijedoru je počela sezona grijanja iako su radijatori u pojedinim dijelovima grada bili topli i prije zvaničnog početka sezone.

radijator
FOTO: SRPSKAINFO

Vršilac dužnosti direktora “Toplane” Prijedor Duško Miletić rekao je Srni da su kotlovi bili potpaljeni u četvrtak, 12. oktobra, te da su već u petak, 13. oktobra, u večernjim časovima neki korisnici imali tople radijatore.

– Spremno smo dočekali i na vrijeme počeli novu sezonu grijanja za koju trenutno imamo pripremljeno oko 14.000 tona sječke na lageru, što je dovoljno za period grijanja do kraja januara – rekao je Miletić.

On je dodao da su tokom ljeta sanirali sistem i odradili remont tamo gdje je bilo pucanja i kvarova prošle zime, ali da puštanjem vode u vrelovod ima dosta problema na terenu jer se dolazi do curenja i sistem treba ozračiti.

– Molimo građane za strpljenje jer su ekipe na terenu i sve će biti sanirano u najkraćem roku i svi korisnici u sistemu grijanja imaće uskoro tople radijatore –  poručio je Miletić.

Pročitajte još

On je podsjetio da je od ove sezone grijanje skuplje za 22 odsto, ali da cijena nije mijenjana 12 godina.

– Na prethodnoj Skupštini grada povećali smo cijenu usluge za 22 odsto, što je prvi put od 2011. Godine –  rekao je Miletić.

On je istakao da na snazi ostaju određene pogodnosti za redovne platiše i one koji plaćaju unaprijed.

– Svaki redovni korisnik koji uplati račun za grijanje do 25. u mjesecu ima pet odsto popusta, a svaki korisnik koji avansno uplati za narednu sezonu ima 10 odsto popusta –  naveo je Miletić.

Na ovaj način svoje domove zagrijava 3.500 korisnika u Prijedoru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije