Politika

"Skupština da pređe u stalno zasijedanje" Dodik moli poslanike da podrže Željku Cvijanović

Predsjednik Srpske Milorad Dodik, u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine, poručio je da je došao da podrži inicijativu srpskog člana Predsjedništva da NSRS odbaci zaključke Predsjedništva. A time, kako kaže, i neustavan i politički pokvaren napad na Republiku Srpsku.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Opšti je napad na Republiku Srpsku udruženih bošnjačkih političkih struktura iz Sarajeva i koletivnog zapada predvođenog SAD i njihovim ambasadorom i britanskom ambasadom, sa praćenjem većine evropskih zemalja. S ciljem da završe posao koji su započeli devedesetih, da razvlaste RS. Svih ovih 20 godina borbe pokazuje de nasrtaj na RS ne prestaje. Nalazimo se u složenom i teškom trenutku. Oni su uspjeli da antiustavnim potezima, kriminalnim aktivnostima, nametnu nama teme i da se bavimo sami sobom. Da se branimo. Ova Republika treba da forsira koncept političkog napada do odsudnog trenutka kada treba da se izjasni da li trebamo ostati u ovakvoj BiH kaže Dodik.

Ako uspije ovaj napad koji za cilj ima imovinu, kaže Dodik, to je kraj Republike Srpske.

Pročitajte još

– Da bi došli u poziciju da mogu to da završe putem Kristijana Šmita moraju da devastiraju RS putem devastiranja institucija. Ja vas molim da u što većem broju podržite inicijativu srpskog člana Predsjedništva, jer ono što je tamo urađeno doprinosi koncepciji koja ide protiv RS. Rukovodstvo RS je uložilo ogromne napore da bi održalo stabilnost u RS. Srpska je politički i finansijski stabilna, obezbijedila je izvore koji zatvaraju budžet u ovoj godini i stabilne izvore za iduću godinu, bez obzira što iz američke ambasade pozivaju direktore banaka u RS da se zagorča život ovdje u RS. Rečeno je to 25. juna, tri dana pred ono kada je RS trebala da izvrši svoje finansijske obaveze. Ono što nisu znali, mi smo 23. završili taj posao, znajući da će napraviti opstrukciju – kaže Dodik.

Kaže da odnos srpskih i bošnjačkih političkih elita u BiH nikada nije bio gori, bez obzira da li se oni zvali SDA ili Trojka.

– Ako ne podržite ovo što je uradila Željka Cvijanović, ova Narodna skupština je zadala najveći udarac Srpskoj u posljednjih 30 godina. Ključno mjesto za istoriju ovog naroda je ova sala. Ova skupština. Ona treba da pređe u stalno zasijedanje. Da svake sedmice ima sjednicu. Ako nema teme, naći ćemo. Situacija je veoma opasna, usmjerena isključivo protiv Srba i Republike Srpske. Dužan sam da vas upozorim da bez oklijevanja, za pet minuta, bi trebali da izglasate podršku srpskom članu Predsjedništva BiH. Onaj ko je ne podrži, radi protiv Srpske i njene državnosti. Razumijem samo Bošnjake – tvrdi Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije