Politika

"SKUPŠTINA JE PONIŽENA" Crnadak povodom protjerivanja Stanivukovića iz Crne Gore

Protjerivanje Draška Stanivukovića i zabrana ulaska u Crnu Goru ovom poslaniku Narodne skupštine Republike Srpske, samo zato što je učestvovao u litijama, predstavlja šamar i Republici Srpskoj i BiH.

"SKUPŠTINA JE PONIŽENA" Crnadak povodom protjerivanja Stanivukovića iz Crne Gore
FOTO: DRASKOSTANIVUKOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Posebno predstavlja poniženje za najvažniju instituciju Republike Srpske, Narodnu skupštinu, rekao je potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On kaže da je još veća bruka i sramota je ponašanje i kukavičluk predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića, koji nije zaštitio narodnog poslanika i nije osudio ponašanje Crne Gore samo zato što se boji da će ga SNSD smijeniti, pa prelazi preko kršenja osnovnih ljudskih prava i ponižavanja Republike Srpske, da bi sačuvao svoju fotelju.

– Čubrilović je još jednom potvrdio da je pijun u rukama Milorada Dodika, koji ima samo jednu namjenu, da po svaku cijenu u Narodnoj skupštini Republike Srpske ometa nastupe opozicionih poslanika, oduzima im riječ i onemogućava bilo kakvu kritiku vlasti – kaže Crnadak.

Pročitajte još

On dodaje da je pored toga nezamislivo je da puna 24 sata nije reagovao ni Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, iako je upravo on taj koji je morao tražiti od Predsjedništva BiH da osudi postupak prema poslaniku Narodne skupštine i inicirati eventualne kontra mjere prema Crnoj Gori.

– Očigledno je za Dodika ugrožen vitalni interes Republike Srpske kada se zakomplikuje gradnja Pelješkog mosta ili kad neka međunarodna organizacija treba da nadgleda izbore, a kad se šikanira i protjeruje narodni poslanik iz Republike Srpske to mu je potpuno normalno – kaže Crnadak.

On dodaje da mučne i ponižavajuće ćutnje funkcionera Republike Srpske i predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH u posljednja 24 sata još jednom pokazuju da SNSD doživljava Republiku Srpsku kao SNSD-republiku u kojoj prava i mogućnosti normalnog života uživaju samo njihovi članovi, a svi drugi su za njih građani drugog reda.