Gradovi

SKUPŠTINA U BIJELJINI Sofrenić: Nerazumna odluka gradonačelnika ugrožava socijalne kategorije

Centar za socijalni rad u Bijeljini upozorio je danas da odluka gradonačelnika Ljubiše Petrovića da povuče Prijedlog budžeta grada iz skupštinske procedure dovodi do realne mogućnosti da isplate socijalno ugroženim kategorijama budu obustavljene.

SKUPŠTINA U BIJELJINI Sofrenić: Nerazumna odluka gradonačelnika ugrožava socijalne kategorije
FOTO: GRAD BIJELJINA

Apelujemo da gradonačelnik shvati ogroman problem koji proizilazi iz njegove nerazumne odluke, te da se suoči sa eventualnim posljedicama zbog svoje ishitrene odluke, poručio je direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić.

Zbog budžetske neusaglašenosti između plana budžeta i odluke o privremenom finansiranju, mogu biti ugroženi korisnici tuđe njege, invalidnine, zdravstvena zaštita, smještaj u domove, navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad.

Iz ove ustanove su korisnicima socijalne zaštite uputili izvinjenje i zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović povukao je u srijedu sa dnevnog reda Skupštine grada Prijedlog budžeta za ovu godinu, nakon čega je skupštinska većina skinula i prijedloge programa iz oblasti komunalne potrošnje, koji zavise od budžetskog okvira, čemu se gradonačelnik protivio uz obrazloženje da će to izazvati probleme u radu odjeljenja Gradske uprave.

Prihvati notifikacije