Zabava

Slavica Rokvić o ljubavi i žrtvovanju: Udovica legendarnog pjevača sve rasplakala novom porukom (FOTO)

Slavica Rokvić često obraduje svoje pratioce na Instagramu praktičnim savjetima ili zanimljivim receptima, ali kaže da dobija na stotine poruka i pitanja na temu bola i tuge.

Slavica Rokvić o ljubavi i žrtvovanju: Udovica legendarnog pjevača sve rasplakala novom porukom (FOTO)
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Kako uspjeva da ih prevaziđe poslije gubitka supruga Marinka Rokvića koji je bio strašan udarac za cijelu porodicu pitaju je mnogi.

Po mišljenju udovice popularnog pjevača, nisu sve tuge i boli iste i svako drugačije na njih reaguje. Kako je jednom napisala, “tanka je linija između tuge i radosti i život je upravo sastavljen od rasporeda njihove smjene”. Njoj najveću radost donose djeca i unučići.

– Svi mi bolom obilježeni koji smo nekoga izgubili dopustimo novim životnim radostima bez griže savjesti da prostruje dušom, da dotaknu i skrivenu tugu – poručila je Slavica.

Pročitajte još

Ona uspjeva da se raduje uprkos svemu, mada joj suprug nedostaje što je ponovo istakla na svom profilu.

– Ljubav ne treba analizirati, objašnjavati, porediti, razumjeti, osuđivati… Na taj način sagledavanja ona prestaje da bude ljubav, prelazeći u filozofiju, nju jednostavno treba samo pustiti, nježno osloboditi da zavlada dušom i tijelom, da se na samo njoj znan način ukaže među ljudima – napisala je Slavica, prenosi Lepa i Srećna.

Svima koji su ranije dovodili u sumnju trajnost njene veze s Marinkom, koja je prošla kroz uspone i padove, ona poručuje i sljedeće: “Ponekad je i žrtva odraz ljubavi, put koji samo ona umije da shvati”, namjenivši ovo sjećanje “za sve vrste ljubavi koje su prošle, koje dolaze, a posebno za one ljubavi koje traju vječno.”

Njen sin Nikola kao da je osjetio poseban smisao ove poruke  u komentaru je dodao: “Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati.“

Prihvati notifikacije