Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SLIJEDI ZAPOŠLJAVANJE RADNIKA Grubeša: Prvi zatvorenici u državnom zatvoru polovinom iduće godine

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar pravde Josip Grubeša izjavio je da je na današnjoj telefonskoj sednici Savjeta ministara BiH konačno usvojen Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta za prvi državni zatvor u BiH.

On je za N1 istakao da je zatvor u Istočnom Sarajevu suštinski stavljen u funkciju, te da je sada na službenicima da se raspiše konkurs za prijem zaposlenika.

– Nakon toga ide obuka, a poslije tog dolaze i prvi zatvorenici – rekao je Grubeša. Dodao je da to znači da će državni zatvor prve zatvorenike imati u maju ili junu mjesecu iduće godine.

– To je najizglednija opcija – poručio je Grubeša i naveo da sada ima upravnika, koji će raditi u zatvoru.

– Po našim procedurama konkurs ne bi trebao da traje duže od četiri mjeseca. Više nema prepreka – izjavio je ministar pravde BiH.

Grubeša je pokušao da odgovori na pitanje zašto se ovoliko dugo čekalo da se stavi u funkciju državni zatvor, ističući „da bi bio najsrećniji kada bi mogao reći ko je za to odgovoran“.

– Odgovornost moramo preuzeti svi jer je bilo puno nepovjerenja. Mi na nivou BiH nemamo zatvora, morali smo voditi računa o svakom koraku. Trebalo je mnogo kompromisa – rekao je Grubeša.

Komentarišući Godišnji nacionalni program (ANP) koji je glavna prepreka za formiranje vlasti u BiH, Grubeša (HDZ BiH) je rekao da do sada nikada nije imao priliku u Savjetu ministara da glasa da se taj dokument stavi na dnevni red sjednice. On je istakao da to predlaže svaki put ministarka odbrane BiH Marina Pendeš, ali da se ANP nikada nije našao na dnevnom redu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO