Gradovi

SLOŽNO KADA JE NAJTEŽE Volonteri i Crveni krst popravljaju krovove u Kostajnici (FOTO)

Volonteri iz Kostajnice i članovi Civilne zaštite iz Trebinja danas su pokrili kuću Jove Vraneševića koja je oštećena u zemljotresu.

SLOŽNO KADA JE NAJTEŽE Volonteri i Crveni krst popravljaju krovove u Kostajnici (FOTO)
FOTO: NEVEN ĐENADIJA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ovo je primjer sloge i predanog rada, kako bi što više stanivnika ove pogranične opštine u Republici Srpskoj ponovo moglo stanovati u svojim kućama.

Jovo je veoma zahvalan na pomoći jer, kako kaže, bez dobrih i humanih ljudi, nebi mogao sam da popravi kuću. Ovakvih primjera ima mnogo i oni ohrabruju stanovništvo pogođeno zemljotresom, da će prije snijega i niskih temperatura život učiniti lakšim. Prema procjeni građevinskih stručnjaka, 45 objekata je za rušenje, devet se mora djelimicno porušiti, a 20 je potrebno sanirati.

U Kostajnici su ekipe Civilne zaštite i volonteri iz više gradova Republike Srbije. Oni u saradnji sa Crvenim krstom i mještanima čiste i uklanjaju ruševine, popravljaju oštećene kuće i dijele hranu.

Mladen Vujanović iz Kostajnice kaže da je pomoć za njih veoma važna.

– Volonteri iz Kostajnice, su podstaknuti i ohrabreni akcijama iz drugih gradova. Naše kuće su oštećene, mnogi od nas borave kod rodbine i prijatelja ali takođe radimo zajedno da Civilnom zaštitom, kojoj smo veoma zahvalni. Oni pokazuju veliku solidarnist – kazao je za Srpskainfo Mladen Vujanović iz Kostajnice.

Prihvati notifikacije