Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SLUČAJ BOŽOVIĆ VJEŠTAČKI STVOREN” Bursaćeva tvrdi da SDA pokušava da zadrži uticaj

Politika
Autor:

Foto: RTRS/RAS Srbija

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je večeras da se BiH mora vratiti na stanovišta koja su uspostavljena strukturalnim dijalogom o reformi pravosuđa, odnosno da sve mora biti u koordinaciji ministarstava pravosuđa u BiH.

– SDS i PDP zagovaraju razgovore o pravosuđu u Parlamentarnoj skupštini BiH i glasali su za zaključak poslanika Damira Arnauta da bude formirana istražna komisija za rad u pravosuđu BiH, a podržali su i održavanje posebne sjednice o ovom pitanju – rekla je Bursaćeva za Alternativnu televiziju.

Ona kaže da se ovim ulazi u dio koji se odnosi na zaštitu ustavne nadležnosti Republke Srpske, što je nedopustivo.

Bursaćeva je istakla da predstavnici Republike Srpske nisu otišli u Sarajevo da bi poštovali bilo čija uslovljavanja, nego da bi štitili interese Srpske.

Osvrćući se na odgađanje potvrđivanja imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Bursaćeva je ocijenila da je “slučaj Božović vještački stvoren”.

– SDA, kao predstavnik bošnjačkog naroda, navikla je da ima partnere koji će im biti podesni. Ovaj slučaj je i pokušaj uticaja na našu volju. Moguće je da teže da zadrže uticaj u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice jer je 13 godina bošnjački kadar predvodio ovo ministarstvo – kaže Bursaćeva.

Ona je naglasila da riječ i o sprečavanju primjene izbornog kapaciteta predstavnika Republike Srpske.

– Sva argumentacija o Božoviću jeste pokušaj demonstracije nadmoći ili kapaciteta da se upravlja voljom Republike Srpske kao što je bilo u prethodnom mandate – rekla je Bursaćeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO