Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Slučaj dugo držan DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI: Fejsbuk prijateljstvo završilo SILOVANJEM

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Pred Savjetom Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, juče je nastavljeno suđenje 24-godišnjem A. D. iz Sarajeva, optuženom za silovanje maloljetne djevojke.

Slučaj je do sada držan daleko od očiju javnosti, a maloljetnica je prijavila silovanje 2017. godine, i to četiri mjeseca nakon susreta s A. D. Policiji je navela da ju je napastvovao u svom automobilu.

Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da su se 24-godišnjak i maloljetnica poznavali putem društvenih mreža i neko vrijeme su se intenzivno dopisivali.

Njihov iznenadni susret dogodio se prije dvije godine u jednom od sarajevskih kafića. Nakon druženja, A. D. se ponudio da je svojim automobilom odveze do kuće te ju je, prema njenim navodima, na kraju silovao.

Kako se saznaje, zbog činjenice da je slučaj prijavljen sa četiri mjeseca zakašnjenja, ni vještak se nije mogao tačno izjasniti da li se radilo o silovanju.

Utvrdio je povrede koje su mogle nastati i prilikom normalnog seksualnog odnosa.

Zatvoreno suđenje

Sudski postupak zatvoren je za javnost i, kako je pojašnjeno, optužba je završila s iznošenjem dokaza, a među njima je bilo svjedočenje maloljetnice.

Odbrana je juče počela s iznošenjem dokaza, a optuženi mladić se sve vrijeme brani sa slobode. Mladić je otpočetka istrage sve negirao, a zbog ovog slučaja, ostao je i bez posla.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO