Hronika

Slučaj "Dženan Memić": Nakon Alise Mutap, uhapšen jedan policajac, a drugi pod kontrolom SIPA

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je povezan sa slučajem "Dženan Memić". Hapšenje drugog policajca se očekuje.

Slučaj "Dženan Memić": Nakon Alise Mutap, uhapšen jedan policajac, a drugi pod kontrolom SIPA
FOTO: SIPA

Kako Klix saznaje uhapšen je Nebojša Veljović i on se nalazi u prostorijama SIPA te se nad njim radi kriminalistička obrada.

Drugi policajac Nedžad Hrvatu je pod kontrolom službenika SIPA, a vrši se pretres njegovog stambenog objekta. O njegovom eventualnom hapšenju odlučiće postupajući tužilac.

Veljović i Hrvat bili su u patroli na Ilidži u noći kad je nastradao Dženan Memić, osiguravali su diplomatske objekte, a sumnjiče se za prikrivanje dokaza.

Hrvat je i dalje zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dok Veljović više nije dio ove institucije.

Ranije u toku dana na području općina Stari Grad i Ilidža policijski službenici MUP KS su po nalogu Suda i Tužilaštva BiH obavili pretrese među kojima je i kuća koju koristi Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića.

Mutap je uhapšena, kao i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu “Crystal” na Ilidži u noći kobnoj za Dženana.

Iz pravosudnih institucija ranije je saopšteno da se u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i MUP Kantona Sarajevo obavljaju pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banjaluke, radi prikupljanja dokaza.

Prihvati notifikacije