Hronika

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO BANJALUKU Predator iz dječjeg doma i pedofil iz Modriče zlostavljali istu djevojčicu (13) koja je već prošla golgotu

Radnik Doma "Rada Vranješević" A.K. i H.E. iz Modriče uhapšeni su u razmaku od 24 časa zbog seksualnog zlostavljanja iste djevojčice (13), inače štićenice dječjeg Doma, saznaje Srpskainfo.

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO BANJALUKU Predator iz dječjeg doma i pedofil iz Modriče zlostavljali istu djevojčicu (13) koja je već prošla golgotu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pomenuta djevojčica već je prošla golgotu, a u Dom “Rada Vranješević” je smještena nakon što je otkriveno da ju je baba podvodila starijem muškarcu i to kada je djevojčica imala samo 11 godina.

Baba djevojčice u međuvremenu je osuđena na sedam godina zatvora, a zlostavljač koji je imao odnose sa djevojčicom na 12 godina.

Umjesto da sistem pruži zaštitu nesrećnoj djevojčici, on ju je gurnuo u ralje još većih predatora.

Pročitajte još

Cijeli slučaj počeo se odmotavati preksinoć, kada je djevojčica u teškom stanju izmještena iz Doma.

– Odmah je bilo sumnjivo upravo to što je tužilac naredio da se djevojčica izmjesti iz Doma i smjesti u prihvatni centar Centra za socijalni rad u Banjaluci. Sumnjivo iz razloga što i dječiji Dom takođe ima svoj prihvatni centar – objasnio je izvor Srpskainfo iz banjalučke policije.

Prvo je uhapšen E.H. iz Modriče koji je u međuvremenu pritvoren zbog obljube djevojčice (13) inače štićenice Doma “Rada Vranješević”.

Ubrzo je istraga usmjerena i protiv radnika Doma A.K. koji je uhapšen i nakon kriminalističke obrade biće sproveden na saslušanje kod postupajućeg tužioca.

Srpskainfo saznaje da je u jednom trenutku zdravstveno stanje djevojčice bilo toliko teško da joj je ukazana pomoć u UKC Republike Srpske, odakle je vraćena u prihvatni centar.

Iako smo blagovremeno kontaktirali Vladimira Kajkuta, direktora Doma “Rada Vranješević” on nije želio komentarisati da li je radnik ove ustanove uhapšen, zatraživši ujedno upit, na koji takođe nije odgovorio.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu