Hronika

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO SVE Djevojčicu (14) pokušali da prokrijumčare i UDAJU U NJEMAČKOJ

Vijest o krijumčarenju četraestogodišnje djevojčice 31. maja prošle godine na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu potresla je cijeli grad.

SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO SVE Djevojčicu (14) pokušali da prokrijumčare i UDAJU U NJEMAČKOJ
FOTO: SHUTTERSTOCK

Zbog sumnje da su trgovali ljudima počeo je glavni pretres u Višem sudu gde se za krivično djelo terete njemačka državljanka M.B.(20), F.O. (44) iz Prištine kao i R.F. (35) iz Kragujevca.

– Oni se terete da za krivično djelo trgovine ljudima u pokušaju. Na sudu će se saznati da li su planirali da ona prosjači, mada ima indicija i da su pokušali da je prošvercuju da bi se ona tamo udala, a za šta je tamo neko dobro platio – rečeno nam je iz jednog advokatskog tima, piše Kurir.

Dan kada se zgranuo grad zbog ove vijesti pamtiće se po saznanju da je F.O. navodno kupio djevojčicu od njenih roditelja, ali ne u Nišu. Tada je kao obećao da će o njoj voditi brigu. Prema nekim pričama trebalo je da se uda za sina R.F.

– Njemica M.B. je bila neka vrsta posrednika i s obzirom da je njemačka državljanka pretpostavljalo se da bi lakše prešli granicu, nakon ulaska u avion. na prvi pogled se vidjelo da su njena dokumenta lažna jer je i slika bila drugačija, a i godište nije odgovaralo istini – rekao nam je tada jedan od ljudi koji je bio upoznat s istragom.

Odmah su svi bili pritvoreni radi istrage, a djevojčicu je zbrinula socijalna služba. Suđenje se nastavlja 25. septembra, a sigurno da će biti zatvoreno jer je u pitanju maloljetno lice.