Zabava

SLUČAJ PONOVO POKRENUT Glumac Žerar Depardje optužen za silovanje

Francuski glumac Žerar Depardje optužen je da je prije tri godine silovao mladu glumicu. U decembru su ga optužili za seksualno nasilje koji se dogodilo 2018. godine, u Parizu u njegovom apartmanu, kada je žrtva imala 22 godine, ističe dobro upućeni izvor.

SLUČAJ PONOVO POKRENUT Glumac Žerar Depardje optužen za silovanje
FOTO: KAY NIETFELD/EPA

Na slučaju se u početku “nije radilo” jer nije bilo dovoljno dokaza, ali onda je ponovno pokrenut kada je francuska glumica čiji se identitet ne zna, podnijela žalbu.

Žerarov advokat Erve Temim izjavio je da “žali što je ta informacija objavljena”. Glumac nominovan za Oskara 1991. za ulogu u filmu “Cyrano de Bergerac”, negirao je da je ikad počinio djelo za koje ga terete.

Osim u filmovima o Asteriksu i Obeliksu, glumio je i u filmovima “Zelena karta”, “Čovjek sa čeličnom maskom”, “Posljednji metro”, “Danton”…

Od 1970. bio je oženjen francuskom glumicom i književnicom Elizabet Depardije, ali par se razišao 1996. godine. Glumac ima četvero djece iz prošlog braka i raznih veza, a od 2005. je s mlađom književnicom Klementin Igu, koja je oko 30 godina mlađa od njega, piše Avaz.

Prihvati notifikacije