Kultura

“To je bila javna tajna” Žene koje su optužile Rasela Brenda za silovanje progovorile u TV specijalu

Žene koje su optužile glumca Rasela Brenda za silovanje, seksualno zlostavljanje i emocionalno zlostavljanje progovorile su u TV specijalu o navodnim zločinima, dok su istovremeno šefovi televizija na kojim je radio optuženi za prikrivanje.

Rasel Brend
FOTO: JENS KALAENE/EPA

U filmu “Russell Brand: In Plain Sight”, koji je emitovan u subotu uveče, pet žena, koje su odlučile ostati anonimne, otvoreno je govorilo o navodnom zlostavljanju kroz koje su prošli s komičarem.

Sve žene su opisale detalje zlostavljanja i silovanja, a jedna od njih je tvrdila da “nikada ranije nije javno govorila o incidentu jer je glumac djelovao nedodirljivo”.

Jedno od navodnih silovanja dogodilo se u Brandovoj kući u Los Anđelesu skoro pet mjeseci nakon što su on i Keti Peri finalizovali svoj razvod.

Pročitajte još

Takođe, šefovi televizija na kojima je radio su optuženi da su nudili da uklone žene iz emisija koje je vodio nakon što je izražena zabrinutost zbog njegovog navodnog ponašanja.

Pritom se navodi i da su optužbe o njegovom “zlokobnom” ponašanju prema ženama bile “javna tajna” među direktorima televizija i radija.

Neki bivši članovi osoblja koji su radili s njim tvrdili su da je tražio da mu donesu brojeve djevojaka iz publike za njega.

– Bilo je kao da smo vodili jagnjad na klanje. U osnovi smo se ponašali kao makroi prema potrebama Rasela Brenda.

Četiri žene su navele da su se seksualni napadi dogodili između 2006. i 2013. godine, kada je Brend radio za BBC Radio 2 i Kanal 4, kao i glumio u holivudskim filmovima.

Glumac i komičar se takođe suočava sa tvrdnjama o kontrolisanom, uvredljivom i predatorskom ponašanju, nakon zajedničke istrage Sandej tajmsa, Tajmsa i Kanala 4, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije