Kultura

Slučajno se predozirao: Otkriven tačan uzrok smrti zvijezde serije "Euforija" Angusa Klauda

Zvijezda serije "Euforija" Angus Klaud pronađen je mrtav u julu ove godine, a obdukcija je pokazala da je preminuo od predoziranja.

Glumac Angus Klaud
FOTO: ENTERTAINMENT TONIGHT/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako prenose mediji, službeni uzrok smrti otkriven je u četvrtak, a navode da kako se mladi glumac slučajno predozirao.

– Angus Klaud je umro od smrtonosne kombinacije fentanila, kokaina, metamfetamina i još mnogo toga, što se smatra slučajnim predoziranjem. Angus je patio od akutne intoksikacije kombinacijom lijekova, koja je takođe uključivala benzodiazepin – naveli su nadležni.

Njegova majka Lisa ranije je navela da on nije imao namjeru da se bi okonča život, ali da je u posljednje vrijeme mnogo patio jer mu je otac nedavno preminuo, piše Klix.

– Prošle sedmice je pokopao svog oca i intenzivno se borio s ovim gubitkom. Jedina utjeha koju imamo je znati da je Angus sada ponovno ujedinjen sa svojim tatom, koji mu je bio najbolji prijatelj – izjavila je njegova porodica.

Pročitajte još

Inače, Klaud je otvoreno pričao o svojoj borbi s mentalnim zdravljem, a poznato je i da je prije 10 godina pretrpio ozbiljnu povredu glave zbog koje mu je ostao prepoznatljiv ožiljak.

Podsjećamo, Angus Klaud je glumio dilera Fezca u popularnoj seriji “Euforija” od 2019. do 2022. godine. Zanimljivo je da se Klaud prije toga nikada nije bavio glumom. Prije toga je radio kao prodavač, a pronašao ga je agent na talente.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije