Hronika

SLUPALI SE, PA ZAVRŠILI U PRITVORU Ukradenim autom krenuli kod druga iz zatvora

Niška policjia uhapsila je D.J. (26) i B.P.(23 ), obojica iz okoline Negotina, nakon što su 26.oktobra kod njih pronađeni gasni pištolj i 11 metaka za to gasno oružje.

SLUPALI SE, PA ZAVRŠILI U PRITVORU Ukradenim autom krenuli kod druga iz zatvora
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema saznanjima Blica dvojica Negotinaca su, kako se sumnja, prethodne večeri iz kruga jednog preduzeća u Negotinu oduzeli vozilo “folksvagen polo” kojim su se zaputili ka Nišu kako bi se našli sa drugom koga su upoznali u zatvoru, ali su u Malči imali udes pa su auto stopom došli do Niša gdje su uhapšeni.

– Oni su krenuli u Niš da se nađu sa drugom koga su upoznali na robiji. Automobil “folksvagen polo” su neovlašćeno „pozajmili“ sa placa jedne firme u Negotinu tako što je, kako se sumnja, D. J. video ključeve u bravi pa su seli u automobil i startovali ga. U Malči su udarili u bankinu pa su morali da ostave oštećeno vozilo. Nastavili su ka Nišu stopirajući i stigli u zoru. Sa drugom je trebalo da se nađu u popodnevnim časovima, ali ih je niška policija u međuvremenu legitimisala i uhapsila jer je kod D. J. nađen gasni pištolj i pet metaka a kod B. P. još šest metaka za to gasno oružje – kaže izvor.

D. J. je više puta osuđivan na zatvorske, novčane i uslovne kazne i to zbog neovlašćenog korišćenja vozila, razbojništva i krađa i a zanimljivo je to da je nova krivična djela počinio samo nedjelju dana po izlasku sa robije. Prema nezvaničnim saznanjima i B. P. je dva puta osuđivan.

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu i Višem sudu u Nišu obojici je određen pritvor.

– Nakon saslušanja u tužilaštvu donijeta je naredba o sprovođenju istrage protiv dvojice osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Na prijedlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor nakon saslušanja, potvrdio je portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić. U toku istrage biće utvrđeno da li će D. J. i B. P. odgovarati i zbog neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila.