Hronika

Slupao službeni automobil, jedva izvukao živu glavu, SADA MORA PLATITI 24.000 MARAKA: Pomoćnik direktora Poreske uprave RS tužio Vladu Republike Srpske

Pomoćnik direktora Poreske uprave RS iz Trebinja Siniša Tarana učestvovao je sa službenim automobilom u saobraćajnoj nesreći u kojoj je pričinjena velika materijalna šteta, saznaje Srpskainfo.

Slupao službeni automobil, jedva izvukao živu glavu, SADA MORA PLATITI 24.000 MARAKA:  Pomoćnik direktora Poreske uprave RS tužio Vladu Republike Srpske
FOTO: PORESKA UPRAVA RS

Tarana je sletio sa puta i jedva izvukao živu glavu, jer se automobil zapalio.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Utvrđena je šteta od 24.850 maraka na službenom automobilu Poreske uprave RS, a rješenjem Vlade RS Tarana je obavezan da plati napravljenu štetu na službenom automobilu.

Međutim, pomoćnik direktora odlučio se da tuži Vladu RS smatrajući da on nije dužan da plati nastalu materijalna štetu.

Pročitajte još

U Poreskoj upravi RS potvrdili su informaciju Srpskainfo.

– Poštovani, u skladu sa vašim pitanjima, obavještavamo Vas da je aktuelni pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Trebinje, Siniša Tarana, u 2023. godini imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećen službeni automobil Poreske uprave Republike Srpske, a procijenjena materijalna šteta je u iznosu od 24.850 KM. Poreska uprava Republike Srpske je Vladi Republike Srpske podnijela Inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje štete i odgovornosti za štetu- navodi se u odgovoru Poreske uprave RS.

Dodaju kako je u toku postupak po tužbi u upravnom sporu, koju je Siniša Tarana podnio radi poništenja rješenja Vlade Republike Srpske, kojim je isti obavezan da nadoknadi materijalnu štetu u iznosu od 24.850 KM.

Siniša Tarana pomoćnik direktora PU RS u Regionalnom centru Trebinje, kratko je odgovorio da u skladu sa sistematizacijom bez odobrenja nadležnih, ne može komentarisati cijeli slučaj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije