Banjaluka

Služeni parastosi za borce Bistrice, Saračice i Rekavica "Nisu zaboravljeni oni koji su stvarali Republiku Srpsku"

U organizacijama mjesnih boračkih organizacija Rekavice, Saračica, Bistrice i Boračke organizacije Banjaluke, u ovim mjesnim zajednicama služen je parastos za sve borce koji su svoje živote dali za slobodnu Republiku Srpsku, u kojoj danas živimo.

Draško Stanivuković
FOTO: GRAD BANJALUKA

Polaganju vijenaca za borce sa područja Bistrice i Saračice prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da borci koji su živote dali za slobodu nikada neće biti zaboravljeni.

– Teško je izabrati prave riječi. Dositej Obradović je rekao – bol i patnja neka nas dižu, neka nas ne obaraju. Iako to djeluje kao paradoks, jer vas emocije vuku u težinu, ali činjenica je da se u tome krije naša snaga, pojedinačna i kolektivna. Bol i patnja za našim narodom koji je stradao, za onima koji su dali život za slobodu u kojoj živimo, su vječna patnja i bol za naš narod, ali i vječna motivacija za dalje rezultate ako želimo da budemo svoji na svome – rekao je on.

Pročitajte još

Poručio je kako sva imena, koja su uklesana u spomen-obilježja na području cijele Republike Srpske nas tjeraju da idemo ka naprijed.

Predsjednik gradske Boračke organizacije grada Banjaluke, Goran Rogić naglasio je da svako okupljanje na ovim mjestima budi i osvježava sjećanja na sve one koji su dali svoje živote za dali za odbranu slobode, časti, dostojanstva srpskog naroda na ovim prostorima.

– Riječi utjehe za one koji su izgubili svoje najmilije, ne postoje, ali riječi svih nas trebaju da vas ohrabre, jer vaši najmiliji nikada nisu i neće biti zaboravljeni. Današnje okupljanje pokazuje da nismo zaboravili. Naši junaci su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, a ovo cvijeće i svijeće je samo jedno malo hvala za sve ono što su za nas uradili – rekao je on.

Vijenci su položeni, a svijeće zapaljene i za sve borce MZ Rekavice, koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije