Politika

SMIJENJEN SENAD BRATIĆ Novog potpredsjednika Narodne skupštine predložiće SNSD

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske smijenili su, na Posebnoj sjednici, potpredsjednika te institucije Senada Bratića.

SMIJENJEN SENAD BRATIĆ Novog potpredsjednika Narodne skupštine predložiće SNSD
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Za smjenu je glasalo 50 poslanika. U višečasovnoj raspravi, poslanici su nerijetko izlazili iz dnevnog reda. Dok je vlast smjenu Bratića zbog Deklaracije SDA smatrala opravdanim, opozcicija je mišljenja da je to politička igra.

Potpredsjednik NSRS Senad Bratić je smijenjen, a razlozi su jasni tvrde inicijatori održavanja Posebne sjednice, prenosi RTRS.

Smjenu su tražili zbog Deklaracije Stranke demokratske akcije, čiji je istaknuti funkcioner. Bratić je aktivno učestvovao u kreiranju akta koji negira Republiku Srpsku i ne može više biti potpredsjednik njene Skupštine.

To je stav SNSD, DNS, socijalista, Demosa, NDP, Ujedinjene Srpske, Grupe nezavisnih poslanika i Mije Perkunića.

Bratić je nakon zakazivanja Posebne sjednice saopštio da podnosi neopozivu ostavku. Prenio je i stav svoje stranke da će koaliciji koju predvodi SNSD uzvratiti sličnim mjerama na svim nivoima vlasti, ne precizirajući kojim.

Zbog proceduralnih razloga nije izabran novi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će ta stranka predložiti kandidata za tu poziciju.

(RTRS)