Politika

“Snažan SNSD je garancija snažne Republike Srpske” Igor Dodik pozvao svakog člana stranke da se aktivira

Organizacioni sekretar SNSD Igor Dodik izjavio je da odgovorna nacionalna politika ove stranke ima ogromnu podršku među građanima i da će to biti okosnica politike SNSD-a oko koje će se okupljati i u narednom periodu.

Igor Dodik pres
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ono što još više mora da dođe do izražaja je borba za otvaranje novih radnih mjesta, a samim tim i dodatno poboljšanje položaja radnika, jasnije sprovođenje mjera demografske politike, ali i isticanje značaja adekvatnog obrazovanja kako bismo zaista držali korak sa svijetom kada je riječ o zanimanjima budućnosti, izjavio je Dodik.

Samim tim, kako je dodao, stvorićemo pretpostavke kojima ćemo zadržati naše ljude da žive i stvaraju u svojoj zemlji.

– Trebaju nam nove bolnice, ali u njima moramo da imamo i najbolje ljekare i druge medicinske radnike. SNSD će posebno ostati posvećen dodatnom poboljšanju položaja najstarije populacije, jer svaki penzioner zaslužuje dostojanstvenu starost – rekao je Igor Dodik.

Sve ovo je već dio našeg puta, rekao je organizacioni sekretar SNSD, ali sigurno je da ćemo morati biti i mnogo uporniji i brži u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

– Na tim smjernicama ćemo temeljiti i našu platformu za ovogodišnje lokalne izbore koja je u pripremi. Od SNSD se očekuje konkretno i najbolje, i to ćemo i ponuditi građanima – najavio je Dodik.

On je rekao da svaka gradska i opštinska organizacija SNSD mora da bude za primjer, te da je zato već počeo sa radom na terenu, jer i najmanji nedostatak mora da bude otklonjen. Naglasio da to zaslužuju građani koji su i do sada nesebično davali povjerenje SNSD.

Zato pozivam svakog člana SNSD da se dodatno aktivira u narednom periodu, ali i da predlaže i ne bježi od kritike, kako bi razvoj u svakoj lokalnoj zajednici u još većoj mjeri došao da izražaja. I, naravno, da nikad ne zaboravimo da je snažan SNSD i garancija snažne Republike Srpske, što se već nebrojeno puta pokazalo – istakao je Dodik.

Pročitajte još

Organizacioni sekretar SNSD je rekao da im je cilj da ove godine uvećaju i ojačaju svoje kapacitete u smislu novih članova, ali i bolje organizacije na terenu. Rekao je da je sasvim logično da se od mlađe generacije očekuje da donese novu snagu i energiju, kao i uvijek neophodnu jasnu viziju.

Sve to je veliki izazov, ali i motivacija, jer ova stranka sada broji više od 202.000 članova i godinama unazad dobija povjerenje naroda. To dovoljno govori u kakvoj smo obavezi da, upravo na terenu, zaista vidimo i čujemo svakog čovjeka, osluškujući njegove potrebe, razmišljanja, strahove i nade – istakao je Dodik.

Na pitanje šta za njega predstavlja pozicija organizacionog sekretara najveće i najjače partije u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da ona sama po sebi predstavlja veliku odgovornost, obavezu i posvećenost.

Preuzeti organizacione poslove stranke koja je već decenijama među najuticajnijim stranakama ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu, veliki je izazov u nekoliko važnih segmenata – naveo je Dodik.

On je pojasnio da najprije, upravo zbog tradicije i snage koju ima SNSD, treba očuvati i sačuvati sve njene tekovine, ne odstupajući od temeljnih vrijednosti, ali prihvatajući neke nove izazove, novo vrijeme i nove ljude koji će u stranku ulagati svoje znanje, entuzijazam i kredibilitet.

– Imajući u vidu da su upravo ljudi širom Republike Srpske, koji su bili i ostali naša najveća podrška, ujedno i naša najveća snaga, SNSD će u narednom periodu još više biti usmjeren upravo na svakog čovjeka, na svaki mjesni odbor i svakog njegovog člana – poručio je Igor Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije