Zabava

Snežana Savić igra Jovanku Broz u novoj seriji i otkriva ove detalje "Tito je spavao sa maserkama, sa ženom nije bio u dobrim odnosima"

Serija "Jovanka Broz i tajne službe" počela je sa emitovanjem na RTS-u, a glavnu ulogu tumači Snežana Savić.

Snežana Savić igra Jovanku Broz u novoj seriji i otkriva ove detalje "Tito je spavao sa maserkama, sa ženom nije bio u dobrim odnosima"
FOTO: RTS, KSENIJA ĆUK / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Ona se iscrpno spremala da vjerodostojno dočara Jovanku.

– To je priča o jednoj epohi i vremenu koje su te ličnosti obilježile sa Josipom Brozom Titom na čelu, kao i njegovom saputnicom Jovankom. Ona je narodni heroj, oficir i žena koja je bila odlikovana za hrabrost u ratu, jedna od najljepših žena na svijetu koja je uvijek plijenila svojom pojavom. Mnogo je tu neispričanih priča. Šuškalo se da je ona bila stroga, perfekcionista, otpuštala sve one koji joj se nisu dopadali iz raznih razloga. Jovanka je bila izuzetno jaka žena – navela je Snežana.

– Pred kraj Titovog života kada nisu bili u sjajnim odnosima, dobila je poziv da proslavi sa njim Novu godinu. Ona na to nije pristala, jer je prethodno Tito bio umešan u aferu sa dve maserke koje je ona tada nazivala konkubinama. Više puta je isticala da je trpila mnogo toga samo iz inata i govorila je kako je sve svoje neprijatelje nadživjela – rekla je Snežana, koja igra Jovanku nakon rastanka sa Titom i za Blic otkrila na koji način se pripremala za ulogu.

FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

– Dosta sam proučavala o njoj. Njenu ličnost, način na koji je govorila, hodala, njenu boju glasa, intonaciju. Pokušavala sam koliko god je moguće, naravno sa merom, sve to da prenesem na publiku. Jovanka će biti prikazana na verodostojan način. Fizički podsjećam na nju, imamo slične crte lica. Kostimi i maska su dodatno doprinijeli tome da podsjećamo – istakla je glumica.

– Jovankina verzija priče je da su uspjeli da ga odvoje od nje, jer je ona navodno voljela vlast i željela da preuzme tron. I na kraju su Tita uspjeli da odvoje od Jovanke, jer se ona previše miješala u sve, postavljala razne uslove. Mnogi tvrde da je to Titu na neki način zasmetalo. To je moja lična opservacija. A možda i vreme čini svoje, možda mu je samo dosadila. Žena koja ga stalno pritiska. Bili su ubeđeni da ona škodi njegovom zdravlju i da on treba da bude sam. Razdvojili su je od Tita jer se previše miješala u politiku – zaključila je bila Snežana, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije