Gradovi

Snijeg stvorio probleme: Kozarska Dubica bez vode i struje

U većini dijelova Republike Srpske pada snijeg, saobraćaj se odvija otežano, a u Kozarskoj Dubici problemi na elektromrežama.

Snijeg, padavine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Snijeg je prouzrokovao probleme na elektro mrežama. Kompletna opština Kozarska Dubica trenutno je bez pitke vode, a električne energije nema na području Dubičke ravni.

Zbog velike količine snijega, neprohodni su putevi i na području opštine Krupa na Uni. Od dva časa jutros nema električne energije.

Crveni meteoalarm objavljen je za područje Trebinja, gdje se očekuju udari vjetra do 70 kilometara na čas, obilne padavine, lokalno i do 90 litara po metru kvadratnom, te grmljavina.

Narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina izdat je za zapadna, jugozapadna, jugoistočna područja.

Pročitajte još

Saobraćaj se zbog snijega odvija otežano i usporeno na većini puteva u Srpskoj i BiH, prenosi RTRS.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju dionice Mrkonjić Grad – Mliništa, Karanovac – Kneževo – Ugar, Šipovo – Novo Selo, Vlasenica – Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Gacko – Tjentište preko prevoja Čemerno, te Sarajevo – Rogatica preko Romanije.

Na graničnim prelazima Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina i Orašje, pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije