Hronika

SNIMALI MUČENJE MUŠKARCA I PSA Mladići u Tuzli uhapšeni zbog pokušaja ubistva

Muškarci inicijala E.M. i A.M. koji su nastanjeni u Tuzli uhapšeni su zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubistva.

SNIMALI MUČENJE MUŠKARCA I PSA Mladići u Tuzli uhapšeni zbog pokušaja ubistva
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prema informacijama do kojih je došao Klix, oni su muškarca iz Tuzle pretukli u jednom stanu, a sve su snimali mobilnim telefonom.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić je kazala da su policijski službenici uhapsili 28-godišnjeg E.M. i 30-godišnjeg A.M. koji su nastanjeni u Tuzli zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela pokušaj ubistva koje se dogodilo 7. jula ove godine.

Kapidžić  je kazala da su osumnjičeni predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim informacijama E.M. i A.M. se terete da su 7. jula ove godine u jednom stanu u Tuzli pretukli muškarca iz ovog grada, a nemili čin su snimali mobilnim telefonom.

Snimak je završio kod policijskih službenika koji su rasvijetlili krivično djelo.

Tokom operativnog rada na ovom predmetu na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa.

Kapidžić je kazala da se u vezu sa krivičnom djelom teška krađa koje je počinjeno u kući u Tuzli, kao i za otuđenje psa dovodi 28-godišnji E.M.

Rekcijom policije, prema riječima Kapidžić, pas je nepovrijeđen vraćen vlasnicima, pronađeni su i otuđeni predmeti, a službenici Uprave policije MUP TK trenutno rade na izvještaju po ovom krivičnom djelu.