Društvo

Snimljen trenutak rušenja mosta: Zastrašujući prizor na Zapadnoj Moravi, padavine i bujice prave haos (VIDEO)

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, rano jutros potpuno je uništen pred naletom nove bujice i obilnih padavina koje su pogodile cijeli Čačak.

Pukao most
FOTO: RINA

Taj most nam je bio najbliža veza ne samo sa gradom, već smo preko njega prelazili i do svojih parcela, sada ne znam ni kako ćemo ni šta ćemo. Do skoro je bio zatvoren za saobraćaj jer je bio nebezbjedan za prelazak, zbog dotrajalosti nosećih stubova, a sada je potpuno uništen – kazao je za agenciju RINA, Marko iz Mrčajevaca.

U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tokom čitave noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej.

Pročitajte još

Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja rijeke Musine, pa putevi Rekovac – Trstenik i Mrčajevci – Kraljevo kod mjesta Adrani od juče nisu prohodni.

Poplave u Srbiji nanijele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mjesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašena je 51 vanredna situacija, piše Blic.

Sinoć oko 20 časova zbog poplava je obavljena evakuacija 60 osoba u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 ljudi na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije