Svijet

Snježni talas blokirao Njemačku: Više stradalih u saobraćajkama, privremeno je obustavljen i avio-saobraćaj

Ledena kiša, snijeg i hladno vrijeme u Njemačkoj uzrok su brojnih saobraćajnih nesreća u kojima su samo danas poginule tri osobe, a privremeno je obustavljen i avio-saobraćaj sa aerodroma u Minhenu.

Njemačka  zatrpana snijegom
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

Jedan učenik je poginuo, a najmanje 10 je prebačeno u bolnice, dok su dvije odrasle osobe, među kojima i vozač školskog autobusa, teško povrijeđene, u sudaru u planinama Ercgebirge, u pokrajini Saksoniji na istoku Njemačke, saopštila je policija. 

Autobus je s boka udario u vozilo za zimsko održavanje puteva blizu granice sa Češkom, poslije čega je udario u drvo, prenosi AP pozivajući se na njemačku agenciju DPA. 

Pročitajte još

Dvije osobe su poginule u sudaru automobila i kamiona na auto-putu A8 u Gornjoj Bavarskoj, a u saopštenju policije se navodi da je automobil proklizao pod zadnji dio kamionske prikolice.

Svi letovi sa minhenskog aerodroma su privremeno obustavljeni uz upozorenje aerodromskih službi da bi mnogi letovi zakazani za kasnije tokom dana takođe mogli biti otkazani zbog teških vremenskih uslova.

Njemačka  zatrpana snijegom
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

Željeznički operater Dojče Ban saopštio je da će saobraćaj u regionu Minhena biti otežan nekoliko dana, kao i da su vozne linije do austrijskih gradova Salcburga i Inzbruka i Ciriha u Švajcarskoj, obustavljene do daljeg.

Od putnika je zatraženo da sva putovanja koja nisu neophodna odlože za srijedu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije