Sudbine

Snovi se srušili u trenu: Milošu ODSTRANJEN BUBREG koji mu je donirala djevojka Marija, potrebna je nova transplantacija

Miloš je uspio da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 2.novembra 2023. godine, ali nažalost usljed komplikacija koje su nastupile transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i dio tankog crijeva.

Milošu Markoviću naglo pozlilo
FOTO: LAJKOVAC NA DLANU/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Sprovedeno je antibiotsko liječenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju

Milošu Markoviću (30) iz Strmova kojem je djevojka Marija donirala bubreg stanje se pogoršalo nakon transplatacije koja je obavljena u Turskoj. Transplantirani bubreg je odstranjen, a sa njim i dio tankog crijeva. Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega za šta mu je potrebna pomoć svih humanih ljudi.

Milošu je 2016. godine dijagnostifikovan membranopriliferativnog GMN inicijalno manifestovanog bubrežnom insuficijencijom, a od 2018. godine otpočet je hemodijalizni program liječenja. Više puta je hospitalizovan u Klinici za nefrologiju VMA, a ustanovljene dijagnoze su: Hronična bolest bubrega 5. Stepena, Hronični zapaljenski bubrežni sindrom-Difuzni mezangiokapilarni glomerulonephritis.

Pročitajte još

Miloš je uspio da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 2.novembra 2023. godine, ali na žalost usljed komplikacija koje su nastupile transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i dio tankog crijeva. Sprovedeno je antibiotsko liječenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju.

Početkom decembra prošle godine hitno je hospitalizovan na VMA usljed osjećaja opšte slabosti, ekstremne malaksalosti i osjećaja nedostatka vazduha.

Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega.

Miloš nije u mogućnosti da samostalno obezbijedi finansijska sredstva za liječenje u inostranstvu pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da mu pomognu svojim donacijama jer nema vremena za čekanje.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju bubrega i liječenje u inostranstvu, laboratorijske analize, kontrolne preglede, lijekove, suplemente kao i za putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Podsjećamo, Milošu je djevojka Marija Milojković (31) donirala bubreg nakon čega je Miloš počeo da ustaje, šeta, jede.

– Otišli smo 22. oktobra u Tursku na preglede i mislili da se vratimo nazad već u petak. Međutim doktor je rekao da može operacija, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Bože zdravlja za nekih 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intezivnoj njezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo da radi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje – pričala je tada Marija za Telegraf.rs.

– Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovdje – pričala je Marija Milojković nedugo nakon operacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu