Politika

"SNSD i HDZ nastavljaju partnerstvo" Dodik i Čović razgovarali u Mostaru o formiranju vlasti na nivou BiH (FOTO)

SNSD i HDZ BiH nastavljaju partnerstvo na svim nivoima u BiH i nastojaće da deblokiraju procese, posebno kada su u pitanju projekti u Republici Srpskoj, rekao je lider SNSD Milorad Dodik nakon današnjeg sastanka delegacija ove dvije stranke u Mostaru.

"SNSD i HDZ nastavljaju partnerstvo" Dodik i Čović razgovarali u Mostaru o formiranju vlasti na nivou BiH (FOTO)
FOTO: SRNA

Dodik je rekao na konferenciji za novinare da SNSD i HDZ BiH imaju veoma jasne dokaze uspješne saradnje i da će nastaviti da sarađuju i koordinišu aktivnosti.

– HDZ i SNSD koji su ranije od međunarodne zajednice konotirane kao problem sada se javljaju kao rješenje za brzo formiranje vlasti. HDZ i SNSD su potvrdile partnerstvo. Imamo razlika, kao što je pogled na NATO, ali na tim razlikama ne instistiramo – rekao je Dodik.

On je naglasio da će nastojati da deblokiraju procese, posebno kada su u pitanju projekti u Republici Srpskoj.

Pročitajte još

– Radićemo da afirmišemo BiH kao zemlju tri konstituivna naroda i dva entiteta i da afirmišemo ustavni poredak. Nastojaćemo da dobijemo predznak dobrih momaka, jer smo privrženi poštovanju Ustava BiH i politikama koje su prepoznatljive – naveo je Dodik.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je informisao Dodika o dosadašnjim razgovorima sa strankama iz Federacije BiH, te programskim načelima.

– Usaglasili smo se da već 1. decembra na konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH verifikujemo naše partnerstvo. Želimo na nivou FBiH imati Vladu do kraja godine, kao i vlade kantona – rekao je Čović.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On je istakao da nivo njihovog partnerstva žele prenijeti i na niže nivoe.

– Drago mi je da će i komunikacija u Republici Srpskoj biti korektna i držati se našeg partnerstva gdje HDZ i SNSD budu imali vlast – rekao je Čović.

U delegaciji SNSD su, osim Dodika, bili i Željka Cvijanović, Zoran Tegeltija, Radovan Kovačević, Nebojša Radmanović, Luka Petrović i Velibor Milivojević.

U delegaciji HDZ BiH, uz Čovića, bili su i Borjana Krišto, Marinko Čavara, Darjana Filipović i Davor Pranjić.

HDZ BiH ranije je održala sastanke sa strankama takozvane osmorke iz FBi

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije