Banjaluka

"SNSD sabotira vodosnabdijevanje" Stanivuković tvrdi da cisterne dolaze u naselja, ali ih predsjednici MZ ne raspoređuju

 Članovi mjesnih zajednica koji su u SNSD opstruišu vodosnabdijevanje u selima širom Banjaluke i mada problemi traju preko 20 godina, pokušavaju da ih predstave kao novonastale, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"SNSD sabotira vodosnabdijevanje" Stanivuković tvrdi da cisterne dolaze u naselja, ali ih predsjednici MZ ne raspoređuju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Imaju nalog od kvazidirektora UKC da u svim naseljima prave bune, iako nema razloga za to, jer Grad sve probleme preuzima na sebe i rješava ih – rekao je Stanivuković odgovarajući na pitanje novinara da li je tačno da u nekim mjesnim zajednicama postoje sabotaže.

Ističe da problema ima terenu kada je vodosnabdijevanje u pitanju, jer pojedini predsjednici mjesnih zajednica ne koordinišu sa nadležnima koji svakodnevno dovoze cisterne.

Pročitajte još

– Imate kuće i domaćinstva koji treba da dobiju vodu i način kako se to radi, a oni rade sve kontra toga i onda odu i kažu ljudima da nemaju vodu. Nemaju vodu 30 godina, ali danas im dolazi preko 20 cisterni sedmično, za vrijeme SNSD nisu dobijali nijednu. To je bio slučaj u Donjim Kolima. Tamo radimo i vodovod, put, kanalizaciju, ulažemo tri miliona što nije uloženo nikada – rekao je on.

Mještani prigradskih naselja kažu da godinama imaju problema sa vodom, posebno kada su velike vrućine, te da čekaju da se krene u najavljenu izgradnju vodovoda, koja počinje u avgustu.

– Decenijama imamo probleme ovdje u Donjim Kolima, znamo mi da je teško, da ima ljudi koji namjerno pune bazene i zalijevaju baštu, znamo i da se politika umiješala, ali znamo da ovaj problem nije od juče. Neki galame jer moraju, mi se nadamo da će to od avgusta stvarno biti riješeno – rekao je jedan od mještana Donjih Kola.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije