Hronika

Sobarica pljačkala goste: Stanove "počistila" detektorom za metal, ali ni to nije sve

Opšte je poznato, da nešto što nam je jako vrijedno ne nosimo na putovanje, jer često, ni zaključani u sobi nisu tako sigurni.

Sobarica pljačkala goste: Stanove "počistila" detektorom za metal, ali ni to nije sve
FOTO: SRPSKAINFO

Međutim, određene stvari od vrijednosti, kao i novac ljudima na putu su neophodne, a ova sobarica je dokazala da one i nisu baš bezbjedne u sobi.

U Atini je uhapšena sobarica zbog serije krađa po apartmanima koje je čistila i održavala. Pronalazila je nakit i dragocjenosti pomoću detektora. Grčka policija saopštila je da je uhapsila 40-godišnju kućnu pomoćnicu zbog niza krađa u stambenoj zgradi u priobalnom predgrađu Vula, u južnom dijelu grčke prestonice. Kako navodi Katimerini, ona je uhapšena i optužena za više teških krađa i kršenje zakona o oružju, prenosi Kurir.

Riječ je o stranoj državljanki koja je čistila i održavala stanove u jednom apartmanskom kompleksu, a policija je povezuje sa najmanje četiri slučaja krađe nakita i dragocjenosti.

Policija je saopštila da je prilikom krađa koristila poseban uređaj za otkrivanje plemenitih metala i lociranje dragocjenosti, koje bi zatim prodavala.

Takođe je pravila kopije ključeva domova u kojima je radila i davala ih saučesnicima, koji bi ih koristili za krađu.

Policijski pretres njene kuće navodno je otkrio pravu riznicu vrijednih stvari koje je ukrala.

Prihvati notifikacije