Politika

(VIDEO) Socijalisti nezadovoljni rezultatom: Dačić smatra da SPS nakon ovih izbora treba NOVOG LIDERA

Ivica Dačić, lider SPS, rekao je da je nezadovoljan rezultatom socijalista i kako misli da stranka treba naći novog lidera.

Ivica Dačić u izbornoj noći
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Na početku obraćanja je čestitao SNS i Aleksandru Vučiću “na ubjedljivoj pobjedi na svim nivoima na ovim izborima”.

– Izbori su protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi. Mi nismo zadovoljni rezultatom, uključujući i mene kao lidera liste. Svakako treba analizirati šta je bio problem. Ono što sam rekao – kakvi god da budu rezultati mi smo spremni na saradnju sa SNS na svim nivoima – poručio je Dačić.

Kako je rekao, na parlamentarnom nivou SNS će imati apsolutnu većinu.

– U Beogradu smo spremni na saradnju sa SNS. To je bitno pošto se još ne zna ko koliko mandata ima. Naravno, ukoliko SNS bude želio, mi smo spremni da tu saradnju nastavimo i na nacionalnom nivou – naveo je Dačić.

Pročitajte još

Lider SPS je podsjetio da je na čelu stranke punih 17 godina, piše Blic.

– Naravno da je ovaj rezultat nezadovoljavajući, naravno da ćemo razmatrati ovaj rezultat. Moje je mišljenje da treba naći novog lidera SPS. Treba da napravimo analizu možemo li i mogu li ja dalje da nastavim. Uvijek sam smatrao da su državni interesi ispred partijskih. Znamo kakvi se izazovi pred nas postavljaju i bez obzira na našu poziciju u vlasti naši stavovi se ne mijenjaju – zaključio je Dačić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu