Politika

ŠOK NA KRAJU PREDIZBORNE KAMPANJE Nešić pozvao glasače DNS da glasaju i za kandidate SDS i PDP

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je sve glasače DNS da na idućim lokalnim izborima glasaju za opozicione kandidate za načelnike i gradonačelnike.

ŠOK NA KRAJU PREDIZBORNE KAMPANJE Nešić pozvao glasače DNS da glasaju i za kandidate SDS i PDP
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izuzetak je jedino tamo gdje DNS ima svoje kandidate – rekao je Nešić za BNTV.

Govoreći o otporima koji postoje u pojedinim lokalnim odborima DNS, Nešić je rekao da ne može da vjeruje da su pojedinci lične interese stavili ispred interesa RS.

Nešić je otišao i korak dalje – pozvao je SDS i PDP da potpišu koalicioni sporazum koji se odnosi na Narodnu skupštinu RS.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Pozivam da hitno potpišemo koaliciji sporazum za NSRS za 2022. godinu da napravimo stabilnu koaliciju – rekao je Nešić.

Nešić je izjavio i da se vlast u RS ne snalazi najbolje u vrijeme pandemije virusa korona.

– Rekao sam ne stagnaciji RS. Potrebne su konkretne mjere da sačuvamo i osnažimo RS, a ne prazne priče. Kriza prouzrokovane koronom će trajati godinama. Treba nam paket mjera za izlazak iz krize – rekao je Nešić za BNTV.

Pročitajte još

Nešić je ponovo odgovarao na pitanje zbog čega je napustio koaliciju sa SNSD.

– Došao sam do spoznaje da SNSD ne želi da učini ništa dobro za narod. Konačno je neko rekao “ne” Dodiku, ali sam rekao “da” za budućnost i bolje sutra. Ne želimo da budemo privjesak partija. Ostajemo pri tome, nismo dio vladajuće koalicije i tako se ponašamo u javnosti – tvrdi Nešić, iako se ministri DNS i dalje nalaze u Vladi RS i u Savjetu ministara BiH.

Nešić tvrdi da mnoge partije u vladajućoj koaliciji RS nisu zadovoljne. Prema njegovim riječima, u RS postoje samo četiri ozbiljne partije: DNS, SDS, PDP i SNSD.

– Sva istraživanja pokazuju da samo one prelaze cenzus i da su parlamentarne. Odgovorno to tvrdim. Postoji peta partija koja je blizu cenzusa, to je SP Petra Đokića. Da li će opstati zavisi od predsjednika, da li će i on reći ne. Oni sada nisu ozbiljna partija. Nakon progona kadrova DNS, na djelu je progon kadrova SP jer su našli zamjenu za njih u partiji koja se slično zove – rekao je Nešić.

Prihvati notifikacije